Снимка БулфотоСтроителството по Черноморието не спира. Обектите са временно спрени заради

...
Снимка БулфотоСтроителството по Черноморието не спира. Обектите са временно спрени заради
Коментари Харесай

Нов случай на подозрително строителство в Созопол

Снимка Булфото

Строителството по Черноморието не стопира. Обектите са краткотрайно спрени поради влязлата в действие възбрана от 15 май. Поредният сигнал със подозрения за нарушавания е от Созопол, предава БТВ.

Новият градеж е на мястото на канара, на метри от морето и тежката строителна техника е разрушила част от парцела на живеещите над него. Те се тормозят, че постройките ще пропаднат и алармират за редица нарушавания.

„ Строителната компания влезе в нашия имот повече от 2-3 метра, без да е поискала позволение, без да осведоми нас- притежателите. Повикахме полицията, повикахме общината, никакви дейности не последваха. ", споделя Денис Кузмин.

„ Въженцето, където е, това е разграничителната линия, те са вътре с метри в нашия имот, бутнаха ни оградата, нямаме ограда към този момент, никой не споделя дали ще се възвърне. ", декларира и различен пострадал Георги Бонев.

Седалището на строителната компания е в Пловдив. По документи градежът е бил безупречен, установи първата инспекция на общината. От самата компания също не знаят за някави проблеми с обеката, стана ясно в телефонен диалог.

„ В община Созопол няма план за подпорна стена към сегашния миг, входиран от самите вложители. Хората в действителност са прави да се притесняват за това, само че самият вложител би трябвало да предприеме ограничения. ”, споделя Катя Стоянова, и.д. кмет на Община Созопол.

В понеделник ще има нова инспекция. Заради възбраната за строителство в курортите обектът ще бъде замразен за лятото, в случай че не се засилват свлачищни процеси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР